V vse bolj mobilnem svetu ljudje/zaposleni pričakujejo, da jim bodo pametni telefoni zagotovili več udobja – pa tudi večjo varnost in potencialno zaščito zdravja z omejevanjem stika s predmeti v skupni rabi.

To pričakovanje sega tako v njihovo zasebno kot poklicno življenje. Mobilna revolucija je postala pomemben del nadzora dostopa na delovnih mestih – dostopa do pametnih zgradb, pametnih pisarn in pametnih omaric.
Pametne omarice se lahko uporabljajo za shranjevanje osebnih ali projektnih dokumentov ali kot priročni interni paketomati za odlaganje in prevzem stvari.


Zakaj je uporaba mobilnae aplikacije smiselna

Poverilnica za pametni telefon, bodisi v mobilni aplikaciji ali mobilni denarnici, nadomešča tradicionalno plastično dostopno kartico ali obesek za dostop v stavbo, pisarno ter za brezdotično odklepanje pametne omarice.
In to je le ena od številnih prednosti Metra pametnega sistema za omarice.

Integracija omaric s pametnim sistemom zaklepanja Metra na vašem delovnem okolju ter uporaba digitalnih poverilnic na pametnih telefonih zaposlenih za dostop do omaric ponuja številne prednosti, kot so:

  • povečana varnost shranjevanja
  • večje udobje uporabe
  • boljši potek dela in sodelovanja s sodelavci
  • niži stroški
  • zmanjšanje vpliva poslovanja na okolje


Poslovite se od plastičnih pristopnih kartic

Plastične pristopne kartice že več kot desetletje omogočajo zaposlenim dostop do svojih Metra pametnih omaric na delovnem mestu. Vendar pa se navadne pristopne kartice, podobno kot običajni ključi omarice, zelo enostavno izgubijo, založijo, ukradejo ali si jih dokaj enostavno »izposodijo« nepooblaščene osebe (vašega pametnega telefona najbrž ne posojate, kajneda?).

Mobilne poverilnice imajo mnogo višji nivo varnosti dostopa kot običajne pristopne RFID kartice RFID – kar postaja vse bolj nepogrešljivo tudi v sodobnem delovnem okolju. Vsi si seveda želimo, da bi bili naši osebni predmeti čim bolj varno shranjeni (enako velja za pomembne pogodbo, ki čaka v dostavni omarici, da jo direktor pregleda in podpiše ali pomemben izdelek, ki Vam ga bodo dostavili na delovno mesto).

  • Pametne digitalne poverilnice ni potrebno hraniti v denarnici, žepu ali jo imeti obešeno na ključih.
  • Večina nas svoj pametni telefon nosi s seboj ves čas
  • Upravitelji stavb lahko izkoristijo pametne poverilnice za enostavnejše in povsem brezdotične postopke omogočanja začasnega dostopa v pisarno ali poslovno stavbo poslovnim in drugim gostom.


Mobilne poverilnice so prihodnost

Pandemija je morda pospešila premik poslovnih in drugih subjektov k digitalnim dostopnim poverilnicam za mobilne naprave, vendar njihova uporabnost in priljubljenost ni bila nikoli pod vprašajem. Zaradi dodane varnosti, večje učinkovitosti ter nižjih stroškov mobilnih digitalnih poverilnice je ta tehnologija samoumevna izbira za vse organizacije, ki želijo izboljšati nadzor dostopa ter varnost delovnih okolij.

Takojšen prehod s sistema dostopa ter odklepanja omaric s pristopnimi karticami na sistem, ki uporablja samo pametne telefone, je lahko za nekatere organizacije v tem trenutku prevelik zalogaj. Na srečo ni nujno, da sta opciji samo en ali drug sistem pristopa v celoti – najboljša rešitev je lahko nekje vmes, optimalna kombinacija obeh rešitev. oz. sistemov. Če uporabljate običajne pristopne kartice ISO, ali celo navadne ključe za omarice, lahko najprej pričnete z uporabo varnejših pristopnih kartic, kar bo občutno izboljšalo tako stopnjo varnost dostopa kot tudi varne hrambe osebnih in poslovni predmetov (če uporabljate pametni sistem zaklepanja za omarice). Dve muhi na en mah. Da ne omenjamo prihrankov časa, stroškov ter socialnih koristi za zaposlene, ta delovno okolje ter za podjetje oz. organizacijo.

Prednosti in koristi so zelo podobne, ne glede na to, ali se vaše Metra pametne omarice uporabljajo za osebno shranjevanje, za shranjevanje in omejen dostop do projektne dokumentacije za »izbrane« ali pa želite zagotoviti brezdotičen in priročen sistem oddajanja in prevzema različnih stvari, kot so poslovna pošta, pogodbe, delovna oprema, ključi službenih vozil ipd. med zaposlenimi. Enako velja, če želite vzpostaviti fleksibilno, deljeno uporabo omaric, npr. za hibriden način dela, da prihranite pri številu omaric ter posledično pri potrebnem prostoru. To bi lahko izboljšalo varnost in higieno shranjevanja s strani zaposlenih, prilagodilo vaše delovno okolje delovnim potrebam zaposlenih ter ustvariti privlačno delovno okolje z omaricami povsem čistih linij ter površin, ki jo lahko ustvarjalno uporabite za izboljšanje počutja ter za interno znamčenje (internal branding).

mobilna aplikacija za omarice
HID mobilna aplikacija - iclass seos