IHG Smart Lockers hybrid office
V InterContinental Hotels Group (IHG) so nedolgo nazaj prepoznali potrebo po prilagoditvi in ureditvi hibridnega načina dela v pisarnah. Odločili so se za načrt vrnitve v pisarno, ki je vključeval nedodeljena delovna mesta ter nudil varno, prilagodljivo rešitev za shranjevanje osebnih predmetov zaposlenih. Metra pametni sistem za omarice za hibridno delo, se je izkazal za popolno izbiro, saj je v celoti izpolnil njihove potrebe.

InterContinental Hotels Group (IHG) je prepoznal potrebo po spremembi sistema dela v pisarnah. Odločili so se za izvedbo načrta vrnitve v pisarno z nedodeljenimi delovnimi mesti in sedeži. Vendar so med postopkom načrtovanja ugotovili, da bodo zaposleni izgubili dostop do osebnih omaric, ki so na voljo v ograjenih delovnih prostorih.

Poleg tega zaposleni v pisarnah IHG čez dan pogosto sodelujejo in opravljajo naloge v različnih nadstropjih. Posledično imeti dodeljeno mizo za vsakega zaposlenega ni smiselna in izvedljiva rešitev. IHG se je zavzemal za spodbujanje dinamičnega, hibridnega in vsestranskega delovnega prostora, ki ustreza različnim individualnih potrebah in zahtevam zaposlenih.
Takšen pristop zagotavlja, da lahko pisarna podpira zaposlene, ki v pisarni preživijo le po nekaj ur na teden, kot tudi tiste, ki se odločijo preživeti v pisarni vse dni v tednu. S spodbujanjem fleksibilnosti in svobode gibanja želi IHG povečati produktivnost in zadovoljstvo zaposlenih na delovnem mestu.

IHG je aktivno sodeloval z arhitekurnim birojem ter projektno ekipo pri določitvi postavitev, lokacij in količin potrebnih omaric za vsako nadstropje. Po preučitvi različnih možnosti so se odločili za rešitev pametnih omaric z velikim zaslonom na dotik (Metra Touch Display 10) ter dvema različnima velikostima omaric. Rešitev zaposlenim omogoča najbolj prilagojeno uporabo omaric ter shranjevanje tako nahrbtnikov kot manjših predmetov, kot so knjige in tipkovnice.

Ker so zaposleni v IHG že uporabljali pristopne kartice za vstop v zgradbo, je bilo ključnega pomena integracija sistema pametnih omaric z njihovo obstoječo tehnologijo ter omogočiti enako uporabniško izkušnjo tudi za omarice. Projektna ekipa je ugotovila, da je bil postopek presenetljivo preprost, kar je omogočilo da je bil izveden hitro, učinkovito in brez težav.

“Metra Pametne omarice  so našim zaposlenim omogočile uporabo omaric, prilagojeno njihovim individualnim delovnim potrebam.”
Član projektne ekipe IHG