Omarice za oddajo, ki jih uporabljajo smučarji in pohodniki na področju Grindelwald Jungfrau, so opremljene s  pametnim sistemom Metra.

Jungfrau (v prevodu “devica”) na 4.158 metrih je eden glavnih vrhov Bernskih Alp v Švici. Skupaj z Eigerjem in Mönchom Jungfrau tvori ogromno steno gora, eno najznačilnejših znamenitosti švicarskih Alp. Jungfrau je del območja Jungfrau-Aletsch, ki je bilo leta 2001 razglašeno za območje svetovne dediščine. Železnica Jungfrau teče 9 kilometrov (5,6 mi) do najvišje železniške postaje v Evropi pri Jungfraujochu (3,454 m), med bernski Oberland in zgornji Valais v Švici.

Sistem pametnih omaric Metra je bil uporabljen za rešitev pametnih omaric na železniških postajah Jungfrau, ki jo sestavljajo pametne omarice za smuči za smučarje in ločene samopostrežne omarice za oddajo, ki jih lahko uporabljajo pohodniki. Smučarji lahko smuči, čelade in drugo shranijo v omarice za smuči, ki jih lahko na vratih odklenejo s svojimi  smučarskimi vozovnicami. Na samopostrežnem sistemu za najem omaric pohodniki enostavno najamejo omarice, in do njih dostopajo s svojimi kreditnimi karticami. V času najem omarice se namreč kreditna kartica uporablja kot ključ za omarico.

Pametne omarice za shranjevanje Metra, so postavljene na železniški postaji Jungfraujoch, kar jih verjetno uvršča med, če ne celo najvišje pametne omarice na svetu.

rental ski lockers